Pilates

"Pilates develops the body uniformly, corrects wrong postures, restores physical vitality, invigorates the mind and elevates the spirit."
- Joseph Pilates -

PILATES

Pilates is een trainingsmethode waarbij de focus ligt op houding, stabiliteit, coördinatie en ademhaling. Deze methode werd ontwikkeld door Joseph Pilates (1880-1967). Bij Pilates komt elke beweging vanuit het centrum van je lichaam. Hoe efficienter  je de spieren gebruikt , hoe beter dit is voor gewrichten; op de korte en lange termijn. Of het nu gaat om topsport, trainingen, revalidatie of bewuster bewegen: het kan perfect toegepast worden op jouw situatie

Sterkere buik- en rugspieren, beter evenwicht en meer controle over jouw lichaam? Dat is wat Pilates voor jou kan betekenen! Wij begeleiden je bij de juiste uitvoering van de oefeningen, zodat je core sterker wordt en jij optimale resultaten behaalt. Een complete workout op een ontspannende manier: dit kan op de mat of op een van de Pilates toestellen. In onze Pilates studio helpen we je om het maximale uit jezelf te halen!

Ontdek de voordelen van Pilates

 • verminder nek- en rugklachten
 • voorkom (sport)blessures
 • ontwikkel een verbeterde houding
 • verbeter je ademhaling en bewegingstechniek
 • vergroot de stabiliteit in je gewrichten
 • word je meer bewust van je eigen lichaam

Het grootste voordeel: Bij de studio van Natuurlijk Pilates gaan we voor een persoonlijke aanpak en passen we de oefeningen volledig aan op jouw lichaam! Klik hier om naar het lesrooster te gaan en reserveer een les bij een van onze gespecialiseerde docenten!

180604 - Tieneke Kummel

STOTT® PILATES

In onze Natuurlijk Pilates studio kun je ook terecht voor Stott Pilates; een moderne en wereldwijd erkende benadering op de authentieke Pilates-methode. Onze docenten helpen de spierbalans te herstellen en stabiliseren door de focus te leggen op de natuurlijke lijnen van de wervelkolom.

De sleutel tot succes zit in deze zes basisprincipes
Bij Stott Pilates ligt de belangrijkste focus op:

 1. ademhaling.
 2. plaatsing van de bekken.
 3. stabilisatie van ribbenkast.
 4. stabilisatie van de schouderbladen.
 5. de plaatsing van het hoofd en de wervelkolom.
 6. en de plaatsing van heupen, knieën, enkels en voeten.

Natuurlijk Pilates biedt niet alleen oefeningen die op jouw lichaam zijn aangepast, maar je kunt bij ons ook altijd rekenen op persoonlijke aandacht. Dit zorgt ervoor dat je snel groeit en mooie resultaten gaat boeken. Ook gericht aan de slag met je lichaam? Boek bij Tarieven een kennismakingscursus bij onze Pilates studio in Vleuten-De Meern.

Reformer

Oefeningen op de reformer
Een reformer is een apparaat, ontwikkeld voor Pilates. Het apparaat bevat spiraalveren die weerstand geven voor meer uitdaging in de spierkracht, maar ze geven ook steun en feedback.

CHAIR

Oefeningen op de chair
De chair is, net als de reformer, ontwikkeld voor Pilates. Dit compacte apparaat, ook met spiraalveren, helpt bij de correcte uitvoering van zowel staande als zittende oefeningen.

ZWANGERSCHAPSPILATES

Ben je zwanger of net bevallen? In beide gevallen is zwangerschapspilates een mooie manier om goed in je vel te zitten. Ontdek hier meer!

Pilates tijdens de zwangerschap
Pilates is een perfecte manier om tijdens de zwangerschap te blijven bewegen, maar ook om je kindje goed te blijven dragen. Natuurlijk Pilates besteedt aandacht aan het sterker maken van de dieper gelegen rugspieren, samen met de onderbuikspieren. De kans op rug- en bekkenklachten vermindert hierdoor aanzienlijk.

Dit werpt zijn vruchten af, zowel tijdens als na de bevalling: tijdens de bevalling ontspan je je spieren veel meer bewust en na de bevalling zul je merken dat je sneller de controle terug krijgt over je buik, bekken en lage rug. Bij Natuurlijk Pilates leer je gericht trainen en ervaar je zo alle voordelen van zwangerschapspilates!

Pilates na de zwangerschap
Ook na de zwangerschap kan Pilates wonderen doen. De trainingsmethode zorgt voor sneller herstel en vermindert de kans op urineverlies. Bij een natuurlijke bevalling kun je al na twee weken meedoen aan zwangerschapspilates bij de Natuurlijk Pilates studio in De Meern. Bij een bevalling via keizersnede kun je na zes weken meedoen. Meld je hier aan voor de lessen!

FASCIALATES

Het soepeler maken van je bindweefsel, fasciae, heeft vele voordelen. Deze lessen zijn dan ook zeer effectief bij chronische pijn in de nek, schouders of rug, of om gewoon lekker te ontspannen. Je voert de oefeningen uit met behulp van zachte hulpmiddelen die ideaal zijn voor het bindweefsel. Bij Natuurlijk Pilates volg je deze lessen die, middels persoonlijke aandacht, jou klachten aanzienlijk verminderen.

Deze lessen bieden de volgende voordelen:

 • Je stimuleert het genezend vermogen van het bindweefsel
 • Regelmatige behandelingen bieden verlichting bij pijn en stijfheid
 • Na verloop van tijd merk je een verbetering in je lenigheid
 • Dankzij het soepeler worden van je fascia verminder je de negatieve effecten van het ouder worden
×