Wat is Stott Pilates?

Pilates is een trainings methode, ontwikkeld door de legendarische Joseph Pilates. Deze authentieke methode is gericht op het stretchen, versterken en balanceren van het gehele lichaam. De methodebestaat uit een evenwichtige serie oefeningen, die worden uitgevoerd op de mat of op toestellen.

Stott Pilates® is wereldwijd erkend en een, volgens de huidige wetenschappen onderbouwde, benadering van de authentieke methode. Stott Pilates® is gebaseerd op vijf basisprincipes. Deze basisprincipes zorgen ervoor dat je lichaam zijn natuurlijke positie aanneemt en je je stabilisatiespieren gebruikt om in deze positie te blijven.

Ook zijn er oneindig veel mogelijkheden om de oefeningen aan te passen op het individu. Of je nou topsport bedrijft, veel denkwerk verricht, aan het revalideren bent of blessuregevoelig bent.

Pilates oefeningen zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen. Verder worden buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbeterd. Toegenomen longinhoud en -circulatie door de diepe en gezonde manier van ademhalen is nog een belangrijk voordeel. Om dit alles uit te voeren is het belangrijk dat ook de “mind” gecenterd en geconcentreerd is. Uiteindelijk vloeit iedere beweging gracieus over in de andere en ontstaat er een complete workout.


“Pilates develops the body uniformly, corrects wrong postures, restores physical vitality, invigorates the mind and elevates the spirit."
- Joseph Pilates -