Healthy Happening

 

De week waarin je zelf ons gevarieerd aandbod van bewegen, ontspanning en voeding kunt ervaren, onder persoonlijke aandacht en deskundigheid. Laat je verrassen in onze fijne studio!

Nieuwsgierig?

Programma

Zaterdag 28 januari   09:00 - 10:00 Zwanger en Fit Studio 1 Judith
    10:15 - 11:15 Zwanger en Fit Studio 1 Judith
    11:30 - 13:00 Female Factor en Fabulous Future Studio 1 Dounia
    12:00 - 17:00 Eet je gezond, beweeg je graag, maar toch  voel je je niet vitaal? Studio 3 Brigitte
    12:00 - 17:00 Ademcoaching: "Ervaar de kracht van de adem"! Studio 2 Chantal
Zondag 29 januari   09:00 - 10:00 Kennismaken met Pilates Studio 1 Anouk
    11:00 - 12:00 Kennismaken met Yoga bij Lucia Studio 1 Lucia
Maandag 30 januari
 
10:00 - 12:00
Studio 3
    10:00 - 13:00  Ademcoaching: "Ervaar de kracht van de adem"! Studio 2 Chantal
Dinsdag 31 januari   09:30 - 13:00 Ademcoaching: "Ervaar de kracht van de adem"! Studio 2 Chantal
    10:00 - 12:00 Eet je gezond, beweeg je graag, maar toch  voel je je niet vitaal? Studio 3 Brigitte
    14:00 - 17:00 Eet je gezond, beweeg je graag, maar toch  voel je je niet vitaal? Studio 3 Brigitte
 
 
19:00 - 20.15
Studio 1
 
 
19:30 - 20:30
Studio 3
Woensdag 1 februari
 
10:00 - 12:00
Studio 3
    10:00 - 11:00 Kennismaken met Melt Studio 1 Tieneke
    13:00 - 17:30 Prikkelverwerking van kinderen Studio 3 Marjan
Donderdag 2 februari
 
09:00 - 10:15
Studio 1
 
 
10:00 - 11:00
Studio 1
 
 
19:30 - 19.30
Studio 1
Vrijdag 3 februari   09:00 - 10:00 Kennismaken met Pilates Studio 1 Tieneke
    10:00 - 11:00 Kennismaken met Melt Studio 1 Tieneke
 
 
10:00 - 12:00
Studio 1
    12:30 - 14:00 Female Factor en Fabulous Future Studio 3 Dounia

Inschrijven

Heb je interesse in een van onze Happenings?
Schrijf je dan in door een mail te sturen naar: info@natuurlijkpilates.nl met je dag, tijdstip en sessie.

De kosten zijn 5 euro per Happening en kunnen ter plekke worden afgerekend.

 

Deelnemers

Joycelyn Bartlett

Joycelyn Bartlett heeft jarenlange ervaring als (Mindfulness)trainer (MBSR cat.1)*, counselor en loopbaanbegeleider RL. Zij heeft werkervaring  in het onderwijs,  bedrijfsleven, bij overheid en met begeleidingstrajecten voor particulieren. Zij werkt volgens een kortdurende oplossingsgerichte therapie methode uit Engeland. In haar werkwijze combineert zij actuele psychologische kennis, biologie, recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van neurowetenschappen en de wijsheid van eeuwenoude tradities. Middels individuele trajecten, workshops en trainingen heeft zij al vele mensen begeleid in het versterken en het herstellen van fysiek en mentaal evenwicht.

 *mindfulnessbased stress reductie programma categorie 1 – gevorderd registertrainer.

 

Kennismaking coaching voor Energie en Levenslust

Ontdek jouw bronnen van Vitaliteit en Veerkracht

Wil je je graag vitaler en veerkrachtiger voelen? Voel je je op verschillende manieren belemmert om te genieten van het leven? Maak een afspraak voor een kennismaking. In 30 minuten krijg je inzicht en praktische tips die direct al verschil kunnen maken. Spreekt dit je aan en wil je een traject starten? Als deelnemer aan Healthy Happening ontvangt je 10% korting op een traject van 4 tot max 6 gesprekken.

Lezing Avond van BewustZijn

Een reis langs  wetenschap en spirituele tradities met als eindbestemming jouw innerlijke zelf. De Avond van BewustZijn biedt je een verrassend perspectief op de uitdagingen van deze tijd. Een lezing met rijke voedingsstoffen voor de ziel vol prikkels voor een boeiende dialoog over hoe jij kunt bijdragen aan een gezonde wereld.

Maak kennis met Mindfulness Plus

Een mindfulness training leert je met aandacht aanwezig te zijn. Dit heeft bewezen positieve effecten op je gezondheid*. Aandacht is belangrijk voor het kunnen ervaren van rust, tevredenheid en geluk. Het kunnen richten van je aandacht is essentieel om het maximale uit jezelf te halen zowel in je werk als in privé.  Aandacht is een vaardigheid die je kunt aanleren. De Plus in deze kennismaking is dat je niet alleen zult ervaren dát de oefeningen werken, maar je leert ook begrijpen waarom. Als deelnemer van Healthy Happening ontvang je 10% korting op de volgende Mindfulnesstraining welke start op donderdag 16 februari 2023.

*Beoefening van mindfulness heeft bewezen positief effect op onder meer; -algeheel welzijn, -ontspanning, -concentratie,  -geheugen, -helder denkvermogen, - empathisch vermogen,- geduld, -tevredenheid, etc.

**Een mindfulnesstraining (MBSR cat.1) wordt door veel verzekeraars voor een (groot) deel vergoed.

 

Tieneke

Tieneke is eigenaar van Studio Natuurijk Pilates. Tevens een enthousiaste docente die met haar persoonlijke aandacht en deskundigheid haar lessen verzorgt.

Anouk

Ik stel mijzelf graag even voor: ik ben Anouk, moeder van 2 jongens (7 en 9) en sinds mijn tienerjaren sta ik al voor de klas als sportdocente. In de jaren negentig startte ik enthousiast als aerobics-en fitnessdocente, hierdoor was de overgang naar een actieve studie als fysiotherapie en daarna de specialisatie manuele therapie meer dan logisch. Door deze 2 studies werd ik steeds bewuster van de kern van bewegen, en merkte ik dat subtiliteit en aandacht voor het lichaam (en geest) mijzelf en ook mijn cliënten veel bracht. De link naar Pilates en ook Yoga werd gelegd. Ik volgde meerdere opleidingen in Pilates en Yoga en sindsdien blijf ik mijzelf verrijken, want uitgeleerd als Pilatesdocente (en Yogadocente) ben je nooit. Ik kreeg zelfs het geluk om deel uit te maken van een mooi docententeam die yogadocenten- en therapeuten opleidt, dit doe ik inmiddels al 10 jaar met veel plezier. Naast het geven van veel individuele begeleidingen vind ik het verzorgen van groepslessen nog altijd ontzettend leuk. Ik sta voor persoonlijke aandacht, hard maar gecontroleerd werken en vooral de grote glimlach, tijdens maar ook na de les. 

Kennismaken met Pilates en Melt

Bij de Meltmethode masseer je het bindweefsel met behulp van balletjes en of een roller. Je behandelt dus het bindweefsel en niet alleen spieren. 
Bij Pilates wordt gewerkt aan het vinden van de ultieme balans tussen mind en body en de samenhang tussen kracht, souplesse en controle.

Marjan 

Mijn naam is Marjan van Geel en ik ben kinderfysiotherapeut. Samen met mijn man en 2 meiden woon ik in Vleuten. In 2021 ben ik mijn eigen kinderfysiotherapiepraktijk gestart omdat ik graag kwalitatief hoogwaardiger en specialistischer te werk wilde gaan. Dat is gelukt! De doelgroep waar ik voornamelijk mee werk loopt qua leeftijd uiteen van 6 weken tot 12 jaar. Baby’s met een voorkeurshouding, overstrekken of onrust. Jonge kinderen zie ik vaak voor motorische problemen of bij vragen over de ontwikkeling van bijvoorbeeld een looppatroon. Het overgrote deel van de basisschoolkinderen zie ik voor de schrijfmotoriek wat regelmatig ook gerelateerd is aan de fijnmotorische vaardigheden.

 

Prikkelverwerking bij kinderen

Tijdens de screening bespreken we waar jij als ouders of waar je als kind tegenaan loopt door overprikkeling. Is dat bijvoorbeeld druk gedrag. Of moeite met concentreren op school of juist moeizaam gedrag in de thuissituatie? We vullen samen een vragenlijst in die weergeeft of er een probleem is in de prikkelverwerking en waar dat probleem dan zit. Mocht er iets uitkomen waar we verder mee kunnen en willen? Dan maken we afspraken voor een vervolgtrajet. Dit vervolgtraject wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar.


Prikkelverwerking is iets waar ik me de laatste jaren flink in gespecialiseerd heb en ook opleidingen voor gevolgd heb. De wereld zit tegenwoordig vol met prikkels! Veel kinderen laten ongewenst gedrag zien als gevolg van een verstoorde prikkelverwerking. Ik help ouders en kind om de prikkelverwerking van het kind in kaart te brengen en aan de hand van praktische tips en oefeningen het dagelijks leven meer in balans te krijgen. De opleiding tot kindercoach heeft mij goede handvatten gegeven om ook het kind goed te kunnen ondersteunen in zijn ontwikkeling.

Chantal

Ademcoaching: “Ervaar de kracht van de adem” !

We ademen elke dag automatisch. Zonder adem geen leven. Maar wist je dat je onbewust je ademhaling kan “vastzetten”? Of dat je hoger of minder diep gaat ademen als je stress ervaart? Onze ademhaling is gekoppeld aan onze emoties.
D.m.v. ademcoaching word je bewust welk adempatroon jij hebt. Ik begeleid je naar een verbonden ademhaling. Door ruimer te ademen geef je je lijf een boost aan nieuwe energie. Ervaar jouw eigen adempotentieel!

In 30 minuten laat ik jou de kracht van de adem ervaren en krijg je persoonlijk feedback afgestemd op jouw eigen adem.

Chantal is gecertificeerd ademcoach aan de Holos Academie in Utrecht. Tevens heeft zij jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen op het gebied van Emotioneel Lichaamswerk (bio energetica). Ze is gediplomeerd Lomi Lomi Massagetherapeut en heeft haar eigen massagepraktijk.

Dounia:

Al zo lang als ik mij herinner ben ik ondernemend, nieuwsgierig en heb ik een sterke drang om mijn dromen te realiseren. In mijn carrière resulteerde dit in uiteenlopende en te gekke banen in de marketing, in binnen- en buitenland. Ik werkte in het bedrijfsleven(IT en media), voor de TV en sprak zelfs een stadion met 78.000 mensen toe in het Spaans. Kortom, ik had het voor elkaar.

Totdat ik moeder werd en na mijn verlof mijn oude werk weer oppakte. Dat ik er niet meer de passie voor voelde als vroeger, negeerde ik. Tot ik mij op een ochtend op kantoor realiseerde: D.I.T. W.I.L. I.K. N.I.E.T. M.E.E.R. Ik kreeg direct waar ik om vroeg: ik werd ontslagen. Ik realiseerde mij dat ik dit ontslag onbewust zelf had gemanifesteerd. Zo kwam het dat ik mij nog meer ging verdiepen in ‘the law of attraction’.
Na verschillende opleidingen ontwikkelde ik mijn eigen manifestatie formule BOOST, werd Creatrix® Transformologist® en had al snel een eigen, inmiddels succesvol bedrijf:The Boost Coach.

Female Factor en Fabulous Future

Als The Boost Coach begeleid ik dagelijks ambitieuze vrouwen om – net als ik – korte metten te maken met hun emotionele blokkades zodat ze hun dromen manifesteren.

Nieuwsgierig geworden? Wil jij (opnieuw) aan het roer van je leven staan of meer inspiratie? Neem dan contact met mij op, en start nog vandaag met het waarmaken van je dromen.

Hoe zet jij je Female Factor AAN voor meer succes*? Loop je vaak vast in je werk of privéleven? Of loop je juist tegen patronen aan in je privéleven en dat weer effect heeft op jouw werk. Sta je met je rug tegen de muur en geen idee, what’s next?

Ben je toe aan:
- Meer inspiratie en motivatie in het leven?
- Meer helderheid wat JIJ nu echt wil in jouw leven en werk? Jouw toekomst helder krijgen?

Dan is deze workshop over de Female Factor en Fabulous Future het antwoord. De workshop leert je te navigeren in het leven op je Female Factor. Maar wacht.. wat is de Female Factor? Dat ga je zien, horen en ervaren tijdens deze workshop, maar hier vind je alvast een tipje van de sluier: De Female Factor is een aangeboren eigenschap bij vrouwen en is altijd aanwezig.

Het is een eigenschap die ervoor zorgt dat je meer op gevoel gaat ondernemen in het leven. Er zijn geen grenzen, maar vooral mogelijkheden. Eigenlijk ga je gewoon meer LEVEN dan OVERLEVEN.Het staat ook bekend als je Female Intuition en jij hebt haar! Het zal je sterker maken zowel in je werk als je privéleven. Want…..

“Change a woman and you change a family, you change a family, you change a community, change a community you change the world.”

In deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:
● Your Fabulous Future
● Your Female Factor
● Verschil man en vrouw

Het leven is een grote reis en daar mag je echt van genieten. Stop het saboteren van jezelf en leef! Er is maar EEN jij.
Jouw toekomst, Fabulous Future, zal je helpen: als een vrouw weet wat haar bestemming is, weet zij NU welke keuzes ze moet maken.

Join this party

*definitie voor succes is persoonlijk: voor de een is het meer rust voor de ander betere baan

Brigitte

Eet je gezond, beweeg je graag, maar toch voel je je niet vitaal?

Je bent moe en hebt weinig energie.

Je hebt een opgeblazen gevoel, maagzuurklachten, obstipatie of diarree.
Je probeert af te vallen maar het lukt niet.

Dit betekent dat je immuunsysteem bv over actief is, je spijsvertering ontregeld is of je hormonen uit balans zijn. In mijn praktijk worden orthomoleculaire voedingsadviezen en leefstijlinterventies  ingezet om het zelf genezend vermogen van het lichaam te ondersteunen.

De juiste voeding in combinatie met beweging is maatwerk en kan een wereld van verschil maken. Door de juiste keuzes op het gebied van voeding kun je het lichaam zichzelf weer in balans laten brengen. Spreekt het je aan om op deze natuurlijke manier de balans terug te krijgen en zo je gezondheid te verbeteren, ik help je graag met kennis, aanpak en motivatie.

Ik bied een intake met kort advies aan en duurt ongeveer 45 minuten. Wie wil dat nu niet?

Hester

Heel bij Hester met massage

 

Lucia

Mijn naam is Lucia en eigenaar van de Happy Yoga School. Ik ben internationale yoga opleider en geef diverse gecertificeerde yoga opleidingen. 

Kennismaken met Yoga bij Lucia

Elke zondagochtend 11:00 geef ik inspirerende yogalessen bij Studio Natuurlijk Pilates. Tijdens de yogalessen worden alle spiergroepen aangepakt zowel in aanspannen als in ontspannen. Wil jij yoga ervaren op een unieke manier kom dan zeker langs en doe gezellig mee!

Loes

Mijn naam is Loes en ben yogadocente en fysiotherepeyut/ Osteopaat i.o. bij Fysiotherapie Bodyproof

Kennismaken met Yoga bij Loes

Yoga is een tool om meer contact te maken met jouw lichaam. Je gebruikt jouw lichaam niet om in de houding te komen maar de houding(en) om in jouw lichaam te komen. Er wordt een combinatie les gegeven tussen yin- en hatha yoga. Wat betekend dat er zowel rustige als actieve houdingen (asanas) worden toegepast. Met de focus op ademhaling.

Judith

Mijn naam is Judith en eigenaar van ZwangerFit® Leidsche Rijn. Tevens een gediplomeerd ZwangerFit-docente en fysiotherapeute. 

Zwanger en Fit

Goed voor fitheid van mama in spé, goed voor de gezondheid voor de baby en helpt klachten tijdens en na de zwangerschap voorkomen. Bovendien is het ook nog eens gezellig.
In een groep variërend van 3 tot maximaal 12 vrouwen ga je bij ZwangerFit® Leidsche Rijn heerlijk een uurtje bewegen op muziek. Zo kun je heerlijk en verantwoord zwangerproof bewegen.
 
Voordelen op een rijtje:
  • Trainen vanaf 12 weken.
  • Minder last van zwangerschapskwaaltjes.
  • Elke week volg je een actieve les in groepsverband op muziek.
  • De groep is maximaal 12 deelnemers groot, zodat er ook ruimte is voor persoonlijke aandacht.
  • Aandacht voor conditie, spierversterking, stabiliteit en ontspanning.
  • Een sterk lichaam helpt bij de bevalling en geeft een sneller herstel.